Trudnoca

Početak mog majčinstva | Beginning of my motherhood

Niko nije savršen i previše dobar pa tako i ja ali se nadam da cu svojim savetima i pricama uspeti da pomognem u nekim nedoumicama…

Htela bih da vas prvo „ukratko“ uvedem u mojoj zelji da se ostvarim kao majka. Sa 18 god. sam pocela vezu sa svojim suprugom. Do tada nisam bas bila devojka koja uspeva u dugim vezama. Nekako to vezivanje nije bilo za mene. Obozavala sam svoju slobodu. Sve dok nije on usao u moj zivot. Promenio me je iz korena. Niko nije verovao sta mi se desava. Odmah sam znala da je on „taj“ i da zelim porodicu sa njim. Bila sam tek cetvrta godina srednje skole. Dve ipo godine smo se „vukli“ tamo-ovamo… Kada smo shvatili da smo to preziveli znali smo sta dalje zelimo. Ali bili smo jako mladi i plasili smo se reakcije nasih roditelja. Onda smo odlucili da napravimo bebu pa da im saopstimo da zelimo da se vencamo.

9. avgust,ponedeljak, prvi put smo pokusali i necete mi verovati ali znala sam da sam trudna bukvalno odmah posle toga.

Osetila sam leptirice u stomaku i znala sam da je to to. Posto smo planirali put u inostranstvo, nakon tri nedelje a samo 5 dana pre puta, uradila sam test. I bio je pozitivan. Tada mi nije ni kasnilo, imala sam jos 7 dana do NEdobijanja. Onda smo i putem krvi i UZ-a potvrdili trudnocu. Posto je jos uvek svako ziveo sa svojim roditeljima odlucili smo da ih spojimo sve vece pre polaska na put. Tada smo im i kovertu spakovali test krvi i sliku UZ. Sokirali su se kada su videli. Poceli su da placu i da se grle i ljube svi redom. Jedino je moja mama znala. Kako? Pa pronasla mi test ali je cutala nista mi nije rekla. Ona mi nikada nije preturala po stvarima a tada kao da je osecala uradila je to i pronasla je test. Sta ti je majka,sve oseca.

Elem, mi smo sutradan otputovali a oni su ostali kod kuce da planiraju vencanje.

BEGINNING OF MY MOTHERHOOD

No one is perfect and too good, so am I, but I hope that with my tips and stories I can help with some of the concerns.

I would like to introduce you first in a nutshell in my desire to be a mother. At 18 years old. I started a relationship with my husband. Until then, I wasn’t exactly a girl who thrives on long relationships. Somehow that bonding was not for me. I adored my freedom. Until he came into my life. He changed me from the root. No one believed what was happening to me. I knew immediately that he was „the one“ and wanted a family with him. I was only in my fourth year of high school. For two and a half years we „dragged“ around here … When we realized that we survived it, we knew what we wanted to do. But we were very young and afraid of our parents’ reactions. Then we decided to have a baby and let them know we wanted to get married.

August 9th, Monday, we tried for the first time and you won’t believe me, but I knew I was pregnant literally right after that. I felt butterflies in my stomach and I knew that was it. Since we were planning a trip abroad, after three weeks and only 5 days before the trip, I took the test. And he was positive. Then I was not late, I still had 7 days until I did not get it. Then, through blood and ultrasound, we confirmed the pregnancy. Since everyone was still living with their parents, we decided to bring them together all the way before we left for the trip. Then we packed the envelope with a blood test and a picture of the ultrasound. They were shocked when they saw it. They started crying and hugging and kissing. Only my mom knew. How? So she found me a test but she kept saying nothing. She never ran through my things and then as if she felt she did it and found a test.

Is true that mother feels all about. Well, we left the next day and they stayed home to plan a wedding.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s