Trudnoca

Kako sam saznala da sam trudna | How i found out im pregnant

Posle godinu dana pokušavanja počela sam da gubim nadu i mislila sam da nikad neću ostati trudna.

Rođaka mi je preporučila klomifen tablete za izazivanje ovulacije, i naravno bez razmišljanja otišla do apoteke i kupila, uz to sam kupila i test tračice za praćenje ovulacije.

Kada mi je bio 4.dan ciklusa krenula sam da ih pijem i pocela da pratim ovulaciju svakog jutra. Ovulacija mi je bila 15-tog dana ciklusa, tog dana krenuli smo u akciju.

I dalje se nisam nadala, ali zene koje sam upoznala na forumu su bile uz mene i stalno su me bodrile i ulivale nadu, zahvalna sam im i dan danas.

– 11.dan posle ovulacije (rađen je test za trudnocu) jedva vidljiva druga crta

-14.dan posle ovulacije (takođe je rađen test za trudnoću) crtica se već vidi

Iiiii etooo ga.. 🙂

Ali ja još uvek nisam mogla verovati pa sam otišla uraditi Beta HcG iz krvi, rezultat je bio 462 što ukazuje na trudnoću.

After a year of trying, I started to lose hope and thought I would never get pregnant. My cousin recommended clomiphene ovulation pills, and of course I went to the pharmacy without a second thought and bought one, and I also bought a test strip for ovulation monitoring. When I was day 4 of the cycle, I started drinking them and began to ovulate every morning. My ovulation was on the 15th day of the cycle, we went into action that day. I still didn’t hope, but the women I met on the forum were with me and kept cheering me on, and I’m grateful to them today. –
On the 11th day after ovulation (a pregnancy test was performed), a barely visible second line
-14.day after ovulation (pregnancy test also performed) the dash is already visible.
But I still couldn’t believe it so I went to do Beta HcG from the blood, the result was 462 indicating pregnancy.

U 6.nedelji posle burne noći ja sam prokrvarila, i odmah otišla doktoru da vidim šta se dešava..

Hvala bogu plod je bio u redu, i tada sam po prvi put čula otkucaj srca. (Trudnoća se vodila od tog trenutka kao rizična) pila sam utrogestan 2×1 200mg..

U 36.nedelji sam dobila bolove i muž me je odmah odveo na ginekologiju, dr me je pregledao rekao je da sam se otvorila prst ipo i da imam kontrakcije približne porodjaju.

Naravno rekao je i da je rano za porodjaj i ostavio me je na održavanje do daljnjeg, do porodjaja sam imala jos jedno 3-4 puta kontrakcije koje su bile 95-100 za porođaj, naravno i tada nije hteo da me porodi samo mi je davao utrogestan kako se nebih pre vremena porodila.

Kada sam ušla u 39.nedelju pukao je vodenjak….

On the 6th week after a stormy night, I bled and immediately went to the doctor to see what was happening .. Thank goodness the fruit was fine, and that’s when I first heard the heartbeat. (Pregnancy was at that moment risky) I drank 2×1 200mg Utrogestan.
At week 36 I got pain and my husband immediately took me to gynecology, the doctor examined me and said that I had opened two fingers and that I had contractions near delivery. Of course he also said that it was early for delivery and he left me for maintenance until further notice, until delivery I had another 3-4 times contractions that were 95-100 for childbirth, of course and at that time he didn’t want to give birth to me he just gave me I guessed how I wouldn’t have been born before.
When I entered Week 39, my water broke …

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s