Trudnoca

Prva trudnoća | First pregnancy

… Uživala sam u svakom trenutku. Svi su me mazili i pazili. Jela sam sve da bi, kako kažu stari, jela i beba to sve. Odmah da vam kažem lažu kad vam to kažu, ja ribu nisam okusila u ni jednoj trudnoći, a sin i starija ćerka obožavaju ribu… No, da se vratim temi. Išla sam na kontrole jednom mesečno. Trudnoću sam vodila u Narodnom Frontu u Beogradu.

Sve je bilo kako treba. Bez mučnina, bez povraćanja, beba naprednija, dabl test uredan, ma baš sve kako treba…

U 13-toj nedelji otišli smo da uradimo UZ zbog dabl testa. Tada mi je moja doktorka rekla da očekujemo DEČAKA…. Joj sreći nigde kraja. Moja najveća želja je bila da prvo bude dečak…

Dani, meseci su prolazili i sve se više bližio termin porođaja… A ja sve okruglastija…. Ugojila sam se tačno 30kg u toj trudnoći.

I enjoyed every moment of it. Everyone was pampering and watching me. I ate everything so that, as the old people say, they would eat and baby do it all. Immediately to tell you a lie when they tell you, I have not tasted fish in any pregnancy, and my son and older daughter adore fish … But to return to the topic. I went to the controls once a month. I was pregnant at the People’s Front in Belgrade. Everything was fine. No nausea, no vomiting, baby more advanced, double test neat, just fine … In week 13, we went to do a UZ for a double test. Then my doctor told me we were expecting a boy ….  Happiness was nowhere near the end. My biggest wish was to be a boy first … Days, months went by and the birth term was getting closer … And I’m more rounder ….

Dve nedelje pre termina otišla sam kod brata i snaje u Beograd da čekam porođaj ( pošto živim 130 km od Beograda ). Šetala sam što sam više mogla i uživala u poslednjim danima trudnoće. Termin je bio 11.maj.

Muž je svaki dan dolazio da bude sa nama ali je baš tog 7-tog maja morao da se vrati zbog posla a moja mama je došla da bude sa mnom. Kao i svakog dana izašla sam sa mamom da prošetamo, vratile smo se u stan, jeli svi i spremili smo se za spavanje. Ja odlazim u toalet i vidim da sam prokrvarila. Odmah se stvorila panika od mame da krenemo što pre jer to je to.

Brat, snaja, mama i ja seli smo u taksi i krenuli.

00:30

Vratili su nas kući dok ne krenu bolovi. Savila sam se da uzmem punjac iz torbe kad puče vodenjak i voda pljusnu svuda po podu. Opet se spremaj, pakuj, oblači, čak smo se i slikali pre nego što smo krenuli, da obeležimo taj momenat…

Oko 1:30

Stižemo u bolnicu i ostavili su me da dobijem jače bolove… Plakala sam jer nisam želela da se porodim dok ne vidim muza još jednom… Tako je i bilo sutradan su došli u posetu i čim su oni otišli meni su krenuli jači bolovi i 8.maja u 17:45 spuštaju me u salu…

Porođaj je bio težak jer je dugo trajao a beba je ostajala bez plodove vode. Odlučila sam se za epidural.

Hvala Bogu i tome ko je izmislio to čudo…

U 23:00 počinje porodjaj. Beba skroz spuštena, ja prestravljena.

Šta ako ja ne znam šta treba da radim. Kažu oni sve šta i kako ali ja mlada i uplašena, beba navodno krupna. „Ajmo sad“- kažu… ja ništa….

00:00h

Videli su da sam iscrpljena i bez snage ali kažu:

„Još samo malo.“

Na moj sledeći napom krenula sam da guram a onda je jedna babica pritisnula stomak i on je izašao.

Modar, krvav i najlepši na svetu. Pitaju me:

„Mama sta ste rodili?“ kažem

„DEČAKA“.

SRECI NIGDE KRAJA…….

Two weeks before the due date, I went to my brother and sister-in-law in Belgrade to wait for delivery (since I live 130 km from Belgrade). I walked as much as I could and enjoyed the last days of pregnancy. The due date was May 11.
My husband used to come every day to be with us, but on the 7th of May he had to come back for work and my mom came to be with me. Like every day I went out with my mom for a walk, we went back to the apartment, everyone ate and got ready for bed. I go to the toilet and see that I have bled. Immediately, a panic arose from Mom to go as soon as possible because that’s it. My brother, sister-in-law, Mom and I got in a cab and left.
00:30 They brought us home until the pain started. I bent to take the charger out of my bag when the water broke and water splashed all over the floor. Get ready again, pack, dress, we even took pictures before we set off to mark that moment …
Around 1:30 We arrived at the hospital and they left me to get more pain … I cried because I did not want to give birth until I saw my husband again … So it was the next day they came to visit and as soon as they left I got stronger pain and May 8th at 5:45 pm they drop me in the hall … Childbirth was difficult because it lasted a long time and the baby was left without the fruit of water. I decided on an epidural. Thank God and whoever invented the miracle … At 23:00, the delivery begins. Baby down, I’m terrified. What if I don’t know what to do. They say all the things and how but I am young and scared, the baby is supposed to be big. „Come on now“ – they say … I nothing ….
00: 00h They saw that I was exhausted and without strength, but they said: „Just a little bit more.“ On my next contraction I started pushing and then a midwife pressed her stomach and he came out.
It’s blue, bloody and the most beautiful in the world.
They ask me: „Mom you gave birth?“
I say „BOY“.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s