Deca

SIN | SON

Iako sam bila jako mlada kad sam rodila sina, rodio se 6 dana pre mog 21. rođendana, jako sam se dobro snalazila. Uspela sam bez problema da ga dojim. Doduše za to su zaslužne i medicinske sestre iz Narodnog Fronta. Šta god sam ih pitala objašnjavale su bez problema.

Jeste bilo i ragada i grudvica i blaga upala ali sve to prođe . A kada prođe onda uspete da se opustite i uživate u dojenju.

Redovne kontrole, on lepo napreduje. Sreći nigde kraja. Onda su počele vakcine.

A joj bilo je stravično u početku. Posle se navikneš da mora pa je nekako lakše.

On je bio čuvan pod staklenim zvonom, što i nije dobro jer čim je krenuo u vrtić zakačio je konjuktivitis. Bila je to prava trauma za mene. Prvi put da je „bolestan“. Pokajala sam se sto sam ga dala u vrtić i iako je malo falilo da odustanem od vrtića, nisam.

Although I was very young when I gave birth to my son, he was born 6 days before my 21st birthday, I did very well. I managed to breastfeed him without any problems. Admittedly, the People’s Front nurses also deserve it. Whatever I asked, they explained without a problem. There were also ragada and lumps and mild inflammation but it all goes away. And when it does, you can relax and enjoy breastfeeding. Regular controls, he’s making good progress. Lucky nowhere. Then the vaccines started. And it was scary to her at first. After you get used to it, it must be easier somehow. He was kept under a glass bell, which is not good, because as soon as he went to kindergarten, he had conjunctivitis. It was a real trauma for me. The first time he’s „sick“. I repented for giving it to kindergarten and although it was a little lacking to give up kindergarten, I didn’t.

Moja mama mi je bila od OGROMNE pomoći od samog pocetka. Nije mi davala ništa da radim, ali bukvalno ništa

Moje je bilo samo da se lepo hranim da imam mleka da hranim njega.

I imala sam mleka za izvoz.

Bio je kao loptica. Ali nije dugo to trajalo. Poceo je sve manje da dobija na tezini i odlučila sam da prestanem da ga dojim. Imao je 9 ipo meseci.

VELIKO HVALA mojoj mami na svemu… Iako joj ne govorim često.

Moj savet:

Nemojte čuvati decu pod staklenim zvonom, prehladice se kad tad. Svako sledeće dete sve manje čuvate..


My mom was HUGE help from the beginning. She gave me nothing to do but literally nothing Mine was just to feed beautifully to have milk to feed him. And I had milk to export. He was like a ball. But it didn’t take long. He started to gain less weight and I decided to stop breastfeeding him. He was 9 and a half months old.
THANK YOU mom for everything … Although I don’t speak that to her often.

My advice: Do not keep children under the glass bell, it will get cold when you do. You keep less and less your next child.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s