Trudnoca

Komplikacije ( II deo )

Ostatak trudnoće prošlo mi tako što sam “ visila “ po bolnicama i Domu Zdravlja.

Kontrola svake tri nedelje. Odlazim na prvu kontrolu nakon otkrivanja ciste na Institut za majku i dete ( IMD ). Začudila sam se koliko ima trudnica koje imaju neki problem, pa čak i gorih od mene. Tamo je tako jezivo. Svi sede u tišini i čekaju da ih prozovu. Ovaj put sam išla sama. Prozivaju moje ime i ulazim. Unutra su pet lekara. Gledaju i kažu da nije ništa toliko strašno ali da se cista za nedelju dana povećala.

Sledila sam se …

Zakazuju mi kontrolu za tri nedelje. Izlazim iz ordinacije i kao da je neko rekao “ SAD! “ i kreću more suza…

Odlazim posle tri nedelje na sledeću kontrolu, s tim što sam uvek išla u sredu na UZ u Narodnom Frontu pa prespavam kod brata i snaje i sutradan, u četvrtak, odlazim na IMD na kontrolu. Još mi je u Frontu doktorka rekla da je cista još porasla sada je 24mmx 27mm. Užasno se osećam jer mislim da sam ja negde pogrešila i da joj se zbog mene pojavila ta cista.

Bespomoćna sam…. Osećam se kao da sam podbacila… Nisam uspela da je zaštitim u stomaku a kako ću to uraditi kad se rodi…. Milion pitanja a nemam odgovore…

Svi su me pitali kako sam… Uvek bih im rekla odlično a u sebi sam tonula… Pravila bih se da me ne dotiče sve to i trudila bih se da uživam u trudnoći, ali nekada je bilo mnogo teško…

Molila sam se svakog dana, svako veče….

Odlazim na poslednju komtrolu. Prvo u Front. Još je gore. Pošto moja doktorka nije radila taj dan primio me je drugi doktor. Kaže “ ja cistu nigde ne vidim „. Kako je to sada moguće? Ne znam… Kaže “ ima neka senka 33mmx30mm ali mislim da nije to to nego da je to jajnik,ja ću napisati ove mere ali mislim da ciste nema „. Odlazim sutradan na IMD. Prozivaju moje ime,ulazim, ležem i čekam.

Kažu: „Ciste nema!“ Počelo je srce da lupa kao ludo… Videla je to doktorka koja me je pregledala i rekla mi je da se smirim. Objasnila je da to nije ništa strašno i da dolaze trudnice sa gorim i većim problemima i ne potresaju se toliko i da je danas sve to rešivo.

Uspela je da me smiri i sada mogu da uživam u trudnoći do porođaja… Ostale su još samo tri nedelje…

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s