Trudnoca

Komplikacije…

Odlazim na kontolu nešto ranije jer počinju odmori… Trudnoća odgovara 27+5 ned.

Ulazim i čekam da mi,kao i obično, kaže da je sve savršeno.

Ali ovaj put nije tako…

Kaže sve je super osim…. Tu sam se već sledila i dolazi do prekida filma… Kaže beba ima cistu pored levog jajnika veličine 11mm nezavisna od svih organa. Počinjem da plačem. Doktorka kaže nije to ništa alarmantno ali mora da se isprati. U izveštaju mi piše da moram da idem na Konzilijum za fetalne anomalije u Institutu za majku i dete. Samo ta napisana reč “ anomalije “ naterala mi je još više suza….

Izlazim iz ordinacije, naravno, muž čeka u holu. Prilazim mu onako otečena od plakanja. Prepao se. Prvo me pita da li je sve u redu. Kažem mu da nije i nastavljam da plačem u tišini. Ništa me nije pitao uzeo je izveštaj i pročitao je. Seli smo da oboje dođemo k sebi.

Nisam ga nikada do tad videla tako bespomoćnog.

Znamo i on i ja da ništa ne možemo da pomognemo bebi. Odlučujemo se da odmah idemo do instituta da pokušamo odmah da mi urade UZ i tamo da čujemo mišljenje.

Jedva nalazimo ulaz i taj sprat. I koliko god da smo molili da nas odmah prime nisu hteli. kažu mora da se zakaže i zakazuju mi za sledeću nedelju pregled. Vraćamo se kući. Narednih nedelju dana smo živeli kao duhovi. Tu smo telom ali misli su nam odlutale.

Tih nedelju dana sam prespavala. Nisam želela nikoga da vidim a i kada neko dođe pretvarala bih se da je sve odlično. Morala sam da budem jaka zbog nas i bebe.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s