Porođaj

Moj oporavak posle porođaja

Kada sam došla kući počela sam polako i da se oporavljam. U početku sam imala veliku pomoć muža i patronažne sestre, ali kasnije se sve to promenilo.

Imala sam ogromnu ranu posle porođaja (šivena 20konca)..bilo je teško, ali polako sam se navikavala.

Najviše mi je smetalo to čišćenje (krvarenje) posle porođaja, stalno sam se tuširala i održavala higijenu ali to je bilo teško pronaći vremena pored male bebe.

Čišćenje mi je trajalo oko dadesetak dana,mnoge žene su mi govorile da je to sasvim normalno i da nije svaka žena ista. Ja kao prvorotka naravno svaki savet sam slušala.

„Ne dojim, a nisam još dobila prvu menstruaciju?!“

Naravno i o tome sam se raspitivala i dobijala odgovore tipa „to je u redu rade ti hormoni još uvek ne brini ništa“.. meni je to bilo sumnjivo jer mi je dr rekao pošto ne dojim da trebam da dobijem uskoro..

Porodila sam se 17.08.2019. Dr je rekao da bih trebala dobiti krajem septembra,što se nije desilo.

Čekala sam do novembra i ništa još uvek. Rešim zakazati pregled kod svog ginekologa i videti u čemu je problem.

Posle nekoliko dana probudila sam se i imala osećaj da mi se mokri, otišla do wc-a kao i obicno, ali sada to što me je začudilo bilo je to što nisam mogla da mokrim.

Prošlo je 24h i još uvek ništa, pregled mi je bio zakazan za dva dana. Rešila sam da sačekam ta dva dana i da obavestim ginekologa o tome.

Kada je došao taj dan otišla sam na pregled. Dr me je pregledao i rekao da je sve u redu, ali mu je bilo sumnjivo zašto ne mogu ići u wc. Počeo mi je opivati trbuh i jajnike, kada je opipavao jajnike napipao je i neku kuglu i po njegovom licu videla sam da nešto nije kako treba. Rekao je da ta kugla predstavlja problem i da je mora izbušiti.

Kada je izbušio oko mene je bila lolva krvi, poslao me je na hitan ultrazvuk. Na ultrazvuku su videli da mi je to bila menstruacija koja se nakupljala 3 meseca, i videli su da se ta zaostala menstruacija prodire u kanal za besiku i da zato ne mogu mokriti.. Dijagnoza je bila:

Početak sepse.

Uspaničila sam se, dr mi je rekao da sam došla u poslednjem trenutku i da sam mogla dobiti tu sepsu i proširiti se u sve krvne kanale što nije dobro.

Poruka: Drage mame i buduće mame to je jedno moje iskustvo, ovo nisam napisala da bih vas plašila, već kao pouka „Ne slušajte druge šta misle idite svom doktoru na vreme jer on zna šta za vas najbolje“

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s