Slobodne teme

•Kosa-moje iskustvo (blanširanje, farbanje i peglanje)•

Svaka druga žena ima problem sa kosom, a tu može mnogo šta uticati kao što je:

•Farbanje- Farba kao što znate sadrži hidrogen i razno razne hemikalije koje naravno nisu dobre za kosu. Ali mi žene naravno volimo promene.

Moje iskustvo sa farbom: Imala sam prelepu tamno braon kosu dok nisam krenula u srednju školu. Videla sam svoje drugarice kako stalno menjaju boju kose, što da ne i ja?! Kosa im je uvek prelepo izgleda nikada nije delovala izgoreno u prevodu kao metla 😀. Rešim ja uzeti crnu farbu i ofarbati se, za mene je to više bila igra a reči u glavi su mi bile:

„Šta ima veze bitno da mi je kosa lepa i sjajna, boja nije bitna.“

Tada sam se prvi put ofarbala. Kada sam oprala kosu kao i obično pustila sam je sama da se osuši jer imam prirodno krupe lokne. Sva srećna iščekujem rezultate, kada mi se kosa osušila umalo se nisam srušila. Lokne su nestale, kosa mi je bila užasno izduvena i naravno kao metla. Nazvala sam drugaricu i upitala je kako to da je njoj posle silnig farbanja kosa prelepa zdrava i sjajna a moja užasna? Odgovorila mi je da je pegla rešenje za sve,objasnila mi je da je i njoj kosa užasno loša ali kada opegla kosu i stavi neko ulje na krajevima bude kao iz salona. Od tada sam rekla Farbanje-NE, ali to dugo nije potrajalo.

•Blanširanje- rešila sam postati plavuša,u mojoj glavi zamisao je bila:

„Nazvaću frizerku, zakazaću blajhanje i biću plavuša.“

Naravno moja mama nije bila baš za to i rekla je kupi blanš umem i ja to uraditi. Otišla sam do prodavnice i kupila blanš, namazala me je preko one crne farbe, kada sam isprala kosu bila sam šarena to je izgledalo nešto ovako:

•Peglanje- Pegla može biti i dobar i loš prijatelj, u zavisnosti koliko često je koristite. Ja sam je u početku koristila stalno, ali kada mi je kosa postala izgorena prestala sam nadajući se da će se kosa oporaviti. Nažalost nije, peglu sam izbacila iz upotrebe avgusta 2018. godine i od kako je ne koristim kosa mi je bolja i vraća se sjaj koji sam imala i pre farbanja i pre peglanja.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s