Prvo opremanje

Varalica-da ili ne? | Pacifier- yes or no?

Kao i svaka buduća mama koja očekuje porođaj pakuje torbu za porodilište. Tako sam i ja otišla u kupovinu u prodavnici „4Kids“ .

Prvo i osnovno mi je kupiti za bebu šta treba pa onda za sebe,prvo čega sam se setila bila je „varalica“. Zašto baš varalica?

Oduvek sam svoju malenu bebicu zamišljala sa varalicom u ustima, jer po mome beba nije beba ako nema varalicu u ustima.

Kupila sam jednu Nuk varalicu 0-3 meseci i jednu chicco varalicu takodje 0-3meseci. Sa nadom da će ih koristiti.

O mom porođaju i šta se dešavalo posle porođaja već sam pisala.

Porođaj

Dešavanja posle porođaja

Andrea je bila u Nišu u bolnici bez mene (mame). Kada sam otišla nakon četiri dana prvi put da je vidim, zatekla sam je sa varalicom u ustima koju sam joj kupila i poslala svom mužu da odnese u Nišu.


Like any expectant mother who is expecting a baby, she packs a bag for the maternity ward.  So I went shopping at the „4Kids“ store.

First and foremost, I bought what I needed for the baby, and then for myself, the first thing I remembered was „cheating“.  Why a cheater?

I have always imagined my little baby with a cheater in his mouth, because in my opinion a baby is not a baby if he does not have a cheater in his mouth.

I bought one Nuk decoy 0-3 months and one chicco decoy also 0-3 months.  Hoping to use them.

I have already written about my birth and what happened after the birth.

Childbirth

Postpartum events

Andrea was in Nis in the hospital without me (mom).  When I went to see her for the first time after four days, I found her with a cheater in her mouth, which I bought for her and sent to her husband to take to Nis.

Tata je odabrao „chicco“ varalicu, u obliku leptirića od kaučuka.

Primetila sam da bez varalice nema miran san, stalno se budi kada joj ispadne iz usta i počne da plače. Od kako je napunila 4 meseci krenula je po malo i da guče ali počela je non stop i varalicu sama da stavlja u usta i tako sprečava sebe u guktanju. Zato za varalicu kazem NE.

Što se tiče dobre strane varalice jeste kada su u pitanju zubići, stalno gura ruke u usta po nekad i povrati. Varalicom češa vilicu i onda je manje nervozna. Kada je bila jako mala imala je užasne grčeve i tu nam je varalica pomagala dosta, jer da nije bilo varalice plakala bih 24/7. Zato kažem DA.

Svaka mama ima svoj osećaj prema svojoj bebi i zna šta će i kako raditi sa njom. Ako neka mama želi kao ja dati bebi varalicu moja preporuka je :


Dad chose a „chicco“ decoy, in the shape of a rubber butterfly.

I noticed that without a cheater there is no peaceful sleep, she constantly wakes up when it falls out of her mouth and starts crying.  Since she turned 4 months old, she started to snort a little, but she started to put the cheater in her mouth non-stop, thus preventing herself from snoring.  That’s why I say NO to the cheater.

As for the good side of the cheater, when it comes to teeth, he constantly pushes his hands into his mouth sometimes and vomits.  She scratches her jaw with a cheater and then she is less nervous.  When she was very young, she had terrible cramps and the cheater helped us a lot, because if it weren’t for the cheater, I would cry 24/7.  That’s why I say YES.

Every mother has her own feelings for her baby and knows what she will do and how to work with her.  If some mom like me wants to give a baby a cheat my recommendation is:
Chicco leptir varalica od kaučuka

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s