Mame

Kako prirodnim putem povećati količinu mleka | How to naturally increase the amount of milk

Majka sam troje dece i samo mogu da kažem kad neko ima volju i želju dojiće pa makar i 1 dan. Verujte jedan dan je dovoljan da osetite tu povezanost i tu radost njihovu.

Da se odmah ograničim ne osuđujem majke koje ne žele da doje, to je lična stvar i isključivo sopstveni izbor, niti majke koje su na neki način sprečene da doje, ali skidam kapu majkama koje istraju u dojenju.

Svako ima pravo na sopstveni izbor i tačka.

Još pre nego što sam se porodila sa Aleksom znala sam da ukoliko budem imala mleka dojiću. Hvala Bogu imala sam… Tako je bilo i drugi i treći put.

E sad kada sam rodila Aleksu imala sam mleka u prva tri meseca za izvoz međutim nekako je posle sve manje količinski bilo mleka a i nekako ga nije zasitilo. No, bilo kako bilo uspeli smo da cokamo skoro 10 meseci…

Kada sam Anđelu dobila mleka je bilo ali bukvalno kao za još jednu bebu. i ona je sisala baš baš puno. Znala je nekada i po dva sata da provede na sisi. Jeste iscpljujuće ali sve se istrpi i izdrži. Uspeli smo 16 meseci da cokamo.

Sada, treći put, plašila sam se da neću moći da dojim jer sam u toku trudnoće pila lekove za regulisanje štitaste žlezde, pa sam skoro stigla do količine sa kojom ne bih smela dojiti, ali ipak mi je doktor ostavio manju količinu jer je video da sam ja uporna u tome da dojim.

Međutim, dešava se da se meni količina mleka nekako nagolo smanjila, ona je počela sve manje da dobija na kilaži i prvo sam ishranom pokušavala da povećam količinu ali nisam uspevala.

Naravno u tom slučaju se hvataš za svaku slamku. Pa sam tako i ja. Onda sam počela po netu da tražim savete drugih mama, pa sam svakakve čajeve pila i ništa mi nije pomoglo kao što mi pomaže čaj od anisa.I am a mother of three children and I can only say that when someone has the will and desire, they will breastfeed for at least 1 day.  Believe that one day is enough to feel that connection and that joy of theirs.
 
To limit myself immediately, I do not condemn mothers who do not want to breastfeed, it is a personal matter and exclusively their own choice, nor mothers who are in some way prevented from breastfeeding, but I take my hat off to mothers who persist in breastfeeding.
 
Everyone has the right to their own choice and point.
 
Even before I gave birth to Alex, I knew that if I had milk, I would breastfeed.  Thank God I had … It was the second and third time.
 
Now, when I gave birth to Alex, I had milk for export in the first three months, but somehow there was less and less milk after that, and somehow it didn’t saturate him.  But, in any case, we managed to cook for almost 10 months …
 
When I got Andjela, it was milk, but literally like for another baby.  and she sucked just a lot.  She used to spend two hours on her breasts.  It is exhausting, but everything is patient and endured.  We managed to chew for 16 months.
 
Now, for the third time, I was afraid I wouldn’t be able to breastfeed because I was taking thyroid-regulating drugs during my pregnancy, so I almost reached the amount I shouldn’t breastfeed with, but still the doctor left me a smaller amount because he saw that  I am persistent in breastfeeding.
 
However, it happens that the amount of milk for me has somehow decreased sharply, it has started to gain less and less weight and I first tried to increase the amount with my diet, but I did not succeed.
 
Of course in that case you grab every straw.  So am I.  Then I started looking for advice from other moms on the net, so I drank all kinds of teas and nothing helped me like anise tea helps me.

Meni i bebi je sve mnogo lakše i lepše od kad ga pijem. I količina mleka se povećala, i meni su počele noge da splinu jer se izbacuje tečnost, a takođe je i jako dobar za grčeve kod beba.

Pored čaja jako je važno da je mama opuštena i naspavana, da nema stresnih situacija jer sve što mama proživljava beba proživljava sa njom. Zato mame dok dojite opustite se i uživajte možda taj momenat ne traje dugo a to je vaše najkvalitetnije i najlepše vreme provedeno da bebom.


In addition to tea, it is very important that the mother is relaxed and sleepy, that there are no stressful situations, because everything that the mother experiences, the baby experiences with her. So moms while breastfeeding relax and enjoy maybe that moment doesn’t last long and it’s your best and most beautiful time spent with the baby.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s